Leren schilderen met olieverf?

Riejanne Boeschoten geeft schilderles aan aankomende en gevordere schilders die zich graag de techniek van het traditioneel ambachtelijk schilderen eigen willen maken. Je leert schilderen met olieverf op paneel en je werkt met onderschilderingen en verschillende lagen olieverf. Gemiddeld zijn zo'n 10 tot 15 lessen nodig om een schilderij te maken. Dit is afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van het schilderij.

Riejanne begeleidt je in de schilderles stap voor stap. Je onderwerp kies je zelf en zij helpt je desgewenst bij de keuze daarvan en het maken van een goede compositie. De schildertechniek leent zich vooral voor het maken van realistisch werk en is niet geschikt voor vrije expressie. Juist wanneer gelijkenis belangrijk is komt het traditioneel ambachtelijk schilderen tot zijn recht. 

 

De schilderlessen worden gegeven op maandagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en op dinsdagochtend van 9:30 tot 12:30. In totaal zijn er 15 lessen per groep.

De cursus begint in de week van 6 januari 2020 en de laatste les is op  4 mei. Tijdens carnaval (23/24 februari), op paasmaandag (13 april) en in de meivakantie (27/28 april) is er geen les.

De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. De prijs voor de hele cursus is € 450.

Wil je een schildercursus volgen? Stuur een e-mail naar info@riejanne.com onder vermelding van naam, huisadres en telefoonnummer en de dag waarop je les wilt nemen (maandagmiddag of dinsdagochtend).

 

Adres schilderschool:

Prof. Sproncklaan 42, 3705AD Zeist

Tel 06-27027444