Leren schilderen met olieverf

Riejanne Boeschoten geeft schilderles aan aankomende en gevordere schilders, die zich graag de techniek van het traditioneel ambachtelijk schilderen eigen willen maken. Je leert schilderen met olieverf op paneel en je werkt met onderschilderingen en verschillende lagen olieverf. Gemiddeld zijn zo'n 10 tot 15 lessen nodig om een schilderij te maken. Dit is afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van het schilderij.

Riejanne begeleidt je in de schilderles stap voor stap. Je onderwerp kies je zelf en zij helpt je desgewenst bij de keuze daarvan en het maken van een goede compositie. De schildertechniek leent zich vooral voor het maken van realistisch werk en is niet geschikt voor vrije expressie. Portretten, stillevens, landschappen, elk onderwerp is mogelijk. Juist wanneer gelijkenis belangrijk is komt het traditioneel ambachtelijk schilderen tot zijn recht. 

 

De cursus begint in de week van 21 september 2020 en gaat door t/m de maand mei. De schilderlessen worden gegeven op maandagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur, op dinsdag van 9:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:00 uur. In schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. 

De groepen bestaan in verband met Corona uit maximaal 6 personen. Je betaalt € 325 per 10 lessen. Alle materialen zijn inbegrepen. 

Het atelier is voorzien van looproutes en er hangen kuchschermen tussen de ezels. We nemen de geldende Coronamaatregelen in acht. 

Wil je een schildercursus volgen? Stuur een e-mail naar info@riejanne.com onder vermelding van je naam, huisadres en telefoonnummer en het dagdeel waarop je les wilt nemen (maandagmiddag, dinsdagochtend of dinsdagmiddag). Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek om de verwachtingen goed af te stemmen.

 

Adres atelier: Prof. Sproncklaan 42, 3705AD Zeist

Tel 06-27027444