Leren schilderen met olieverf?

Riejanne Boeschoten geeft schilderles aan aankomende en gevordere schilders, die zich graag de techniek van het traditioneel ambachtelijk schilderen eigen willen maken. Je leert schilderen met olieverf op paneel en je werkt met onderschilderingen en glaceringen. Gemiddeld zijn zo'n 10 lessen nodig om een schilderij te maken. Dit is afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van het schilderij.

Riejanne begeleidt je in de schilderles stap voor stap. Je onderwerp kies je zelf en zij helpt je desgewenst bij de keuze daarvan en het maken van een goede compositie. De schildertechniek leent zich vooral voor het maken van realistisch werk en is niet geschikt voor vrije expressie. Juist wanneer gelijkenis belangrijk is komt het traditioneel ambachtelijk schilderen tot zijn recht. 

Schildercursussen

De schilderlessen worden gegeven op maandagmiddag, maandagavond en dinsdagochtend in het atelier in Zeist.  De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. 

De prijs per les is € 30 inclusief materiaal. Je schrijft je voor een heel jaar in. Als je voor het eerst komt, kun je beginnen met 10 lessen en dan besluiten of je doorgaat. De lessen starten in 2019 op 2 en 3 september en gaan door tot eind april. In totaal zijn er 29 á 30 lessen per groep per jaar. 

De ochtendlessen starten om 9:30 uur, de middaglessen om 13:00 uur en de avondlessen om 19:30 uur. De lessen duren 3 uur. 

Wil je een schildercursus volgen? Stuur een e-mail naar info@riejanne.com onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en de dag waarop je les wilt nemen (maandagmiddag, maandagavond of dinsdagochtend. Adres schilderschool:

Prof. Sproncklaan 42, 3705AD Zeist

Tel 06-27027444